Ellen van der Niet is tijdens het jubileumcongres van beroepsvereniging Diëtisten Coöperatie Nederland op 02-12-2016 jl. onderscheiden.

In de afgelopen 17 jaar heeft Ellen samen met 3 collega’s 10 Voedingsdagboeken geschreven voor de Coöperatie en 8 eye-opener-folders. Ellen werd hiervoor onderscheiden met de Zilveren speld van Diëtisten Coöperatie Nederland.

Tijdens dit jubileumcongres werd het 10e Voedingsdagboek uitgebracht, waarvan Ellen van der Niet een van de auteurs is. In dit boek zijn de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding, de Nieuwe Schijf van Vijf en de laatste wetenschappelijke inzichten over vetten en koolhydraten verwerkt.Ook de informatie over het koolhydraatbeperkt dieet is uitgebreid en het deel over ondervoeding is geheel herzien. Dit laatste is vooral van belang voor mantelzorgers. Het boek is zo ook voor hen bruikbaar.